HVAD ER FJERNVARME

FJERNVARMEN LØBER RUNDT

Fjernvarmen løber i højisolerede rør under vores fødder. Rørene kan typisk kan holde i over 30 år, og forbrugernes varmeanlæg kan holde i mindst 15 år.

Ledningsnettet

Fjernvarmen kommer ud til forbrugerne gennem et ledningsnet af fjernvarmerør under byens gader. Forbrugerne er selv med til at betale vedligeholdelse af rørerne over varmeregningens faste afgift. Ledningsnettet er typisk et system af dobbeltrør – fremløb og retur, isoleret med skum og indkapslet i plast. Ledningsnettet består af store hovedledninger og små stikledninger. Hovedledningerne fører vandet fra værket og ud i byens gader. Stikledningerne fører vandet fra hovedledningerne ind til de enkelte boliger. Hele cirkulationen af vand foregår i et lukket system.


Fjernvarmevandet er lysegrønt

Det er ikke almindeligt drikkevand, som løber i fjernvarmerørene. Det ville få stålrørene til at ruste op indefra. Derfor bliver vandet filtreret og behandlet på varmeværket. Det vigtigste er at minimere indholdet af ilt, fordi ilt tærer stålet. Derudover fjernes slam og salte, og vandet blødgøres. Endelig skal det have en passende PH-værdi (surhedsgrad). Fjernvarmevand er udrikkeligt, men ikke farligt. Det er ikke fjernvarmevand, du har i vandhanen - postevandet bliver blot opvarmet gennem din vandvarmer.

HØNG VARMEVÆRKS HJERTESTARTER ER IGEN PÅ PLADS
20-04-2021
Høng Varmeværks hjertestarter er igen på plads efter at have været nedtaget for reparation/service
» Læs mere....
GRØN STRØM ER EN ILLUSION!
19-10-2020
Kun 7% af elektriciteten i en gennemsnitlig dansk stikkontakt er grøn. Resten kommer hovedsageligt fra kul og atomkraft
» Læs mere....
INGEN TILSKUD TIL VARMEPUMPER I HØNG
09-10-2020
Det er ikke muligt for ejere af gamle oliefyr i Høng by, at få del i de nye statstilskud til udskiftning af oliefyret til en varmepumpe. Men Høng Varmeværk er klar med et godt tilbud.
» Læs mere....
KRAV OM TRYKPRØVNING EFTER SKADER
01-10-2020
Varmeværket kræver at direkte tilsluttede fjernvarmeanlæg trykprøves efter reparation af f.eks. brud på gulvvarme eller lignende.
» Læs mere....
BÆREDYGTIG HALM OG FLIS I HØNG
28-08-2020
Bæredygtig biomasse bliver til bæredygtig fjernvarme i Høng
» Læs mere....

​Høng Varmeværk A.M.B.A. // Banemarken 8 // 4270 Høng // Tlf.: 58 85 24 32 // CVR: 29096716 // mail: mail@h-varme.net